Jeukende Hoofdhuid- De Beste Manier Om Daar Vanaf Te Komen

jeukende hoofdhuid

Jeukende hoofdhuid, iedereen heeft er wel eens last van. Sommige mensen ervaren het gevoel van beestjes die over het hoofd lopen. Anderen hebben op een bepaalde plek steeds last van jeuk. Het hebben van een jeukende hoofdhuid is verschrikkelijk. Je voelt je niet fijn, wanneer je in het bijzijn van anderen last hebt van jeuk op je hoofd. Je wilt graag krabben, maar dan voel je je beschaamd. De jeuk kan je leven flink beheersen. Het kan zelfs zo zijn dat je bij een jeukende hoofdhuid op een gegeven moment onbewust krabt. Daardoor kan het zijn dat je in het bijzijn van anderen aan het krabben bent. Onbewust. Wanneer anderen er dan iets van zeggen, kan dit een vervelend gevoel geven.

Jeukende hoofdhuid, wat kan de oorzaak zijn.

 

jeukende hoofdhuid

 

Vaak is de oorzaak van hoofd jeuk onschuldig. De meest voorkomende oorzaken van een jeukende hoofdhuid zijn:

 • Roos. Je hebt dan last van witte schilfers, die op de hoofdhuid, in de haren en op kleding zichtbaar zijn. Daarbij heb je meestal last van een vette hoofdhuid, maar het kan zijn dat jij last hebt van een droge hoofdhuid. Het hoeft niet samen te hangen.
 • Psoriasis. Er is een vorm van psoriasis genaamd psoriasis capitis, die voorkomt op de hoofdhuid. Vaak zie je op de haargrens en achter de oren, grote schilferige plekken. Psoriasis op de hoofdhuid gaat meestal samen met psoriasis over de rest van het lichaam.
 • Eczeem. Seborroïsch eczeem komt voor op de hoofdhuid. Daarbij heb je rode plekken met wit/gele korsten. Bij baby’s wordt deze vorm van eczeem berg genoemd.
 • Schimmelinfectie. Een schimmelinfectie zie je vaak bij de haargrens. Je hebt dan last van rode/grijze ronde schilferige plakken. Deze breidden zich langzaam uit. Het kan zelfs zijn dat het haar afbreekt of uitvalt en er kale plekken ontstaan. Soms zal een schimmelinfectie vanzelf weg gaan, maar raadpleeg een huisarts als je last hebt van een schimmelinfectie. De huisarts zal een schimmeldodend middeltje voorschrijven.
 • Luizen. Wanneer je een kriebelend gevoel hebt op je hoofdhuid, die zich verplaatst. Kan het zijn dat je last hebt van luizen. Luizen komen vaker voor bij kinderen, maar volwassenen kunnen hier ook last van krijgen.

 

Wat te doen tegen een jeukende hoofdhuid?

 

Een verzorging met goede producten is van belang. Maar zorg ervoor dat je je haren en hoofdhuid niet te vaak wast. Daardoor krijgt de natuurlijke vetlaag niet de kans om zich te herstellen.  Deze vetlaag beschermt je hoofdhuid. Wanner je teveel je haren wast of met een agressieve shampoo kun je bijvoorbeeld sneller last krijgen van een schimmelinfect. Verder kunnen jeukklachten verergeren.

Goede voeding speelt ook een belangrijke rol bij jeukklachten en aandoeningen. Wanneer je bijvoorbeeld veel suiker eet, kun je sneller last krijgen van bepaalde klachten zoals schimmelinfecties. Probeer daarom zoveel mogelijk vers te eten, zo min mogelijk bewerkt voedsel en varieer in je eten.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Reageren?


 1. Jewel
  1 jaar ago

  Ik heb zelf ook veel last van een jeukende hoofdhuid … Ik Heb er dus een middel voor .: gooi wat water op je hoofd en niet te veel krabben . Beeld je wat anders voor bijvoorbeeld: Denk niet aan jeuk maar aan frieten
  ik hoop dat dit ook bij jullie helpt

  P.S als je nog jeuk hebt koop bij kruidvat Stop Jeukende Hoofdhuid
  Dit helpt wel hoor

  Groetjes.,,,


  • Yvonne
   1 jaar ago

   Hallo Jewel,

   Bedankt voor de goede tip. Afleiding en afkoeling van de huid kan zeker werken bij een jeukende hoofdhuid.

   Groetjes Yvonne